Anfora Creative

Sosyal Medya Yönetimi ve Artan Önemi

Sosyal medya yönetimi ve önemi gün geçtikçe artmaktadır. Bunun başlıca sebeplerinden biri yeni gelen güncellemeler, içerik değişiklikleri, reklam alanlarında yapılan yeniliklerdir. Bu yeniliklere hızlıca uyum sağlayabilmemiz ve güncel kalabilmemiz için sizlere başlıca konulardan söz edeceğiz.

Sosyal Medya Reklamlarındaki Yenilikler

Sosyal medya reklamlarında yeniliklere göz attığımızda ilk önce Reels kısmına gelen yeniliği görebiliriz. Reels’a gelen reklam özelliği hepimizin de bildiği gibi son dönemlerde popülerliğini artıran TikTok ile benzer bir yapıda fakat ayıran özellikleriyle geliyor. Yayınlanacak Reels reklamlarının süresi maksimum 30 saniye olacak şekilde düzenlenmiştir. Reklamların hem yatay hem de dikey versiyonları mevcut olacak. Bu özelliğin ilk deneneceği ülke ise her zaman olduğu gibi Hindistan olacaktır. Arkasından Avrupa ülkelerine gelmesi bekleniyor. Reels ile birlikte gelecek özelliklerinden biri de hikaye özelliğinde olmayan komutların aktifleşmesidir. Örneğin reklam kampanyalarınızı oluşturup o an paylaşmak istemeyebilirsiniz. Böylelikle reklamlarını kaydedebilir veya yayına geçmesi için bir tarih belirleyebileceksiniz.

Reklamlar Çalışmalarının Önemi

Sosyal medya reklamları bu kadar önemli ve değerli olmasının başlıca sebebi insanların günlük geçirdikleri sürelerin oranlarının her geçen gün artmasıdır. Örneğin We Are Social’ın 2021’in ilk çeyreğinde yayınladığı verilere baktığımızda dünyadaki internet kullanıcı sayısı yaklaşık olarak 5 milyara ulaşmış durumda. Bir diğer önemli veri ise dünyadaki toplam sosyal medya kullanıcı sayısı ise 4,5 milyara yaklaşmıştır.

İnternette geçirilen sürelere göz attığımızda; dünyada ortalaması günlük yaklaşık 7 saat iken Türkiye’deki günlük ortalama yaklaşık 8 saattir. Bu verilerin 2021’in ilk çeyreği için olması ve her geçen arttığını düşündüğümüzde oldukça yüksek saatlerdir. Türkiye’de kullanıcılar neredeyse tüm gününü internette geçiriyor demektir.

Sosyal medyada hesaplarında harcanan sürelere baktığımızda; dünyada günlük ortalama süresi yaklaşık 2,5 saat iken Türkiye’de yaklaşık 3 saattir. Veriler böyle olunca hangi sektörde olursanız olun dijitalden kaçmak mümkün değildir. Bunu şöyle düşünelim sizin giyim üzerine bir markanız var ve mağaza açtınız. Bu mağazanın kozmopolit bir şehrin en işlek caddesinde olduğunu düşünelim. Elbette gün içerisinde bir sürü insan mağazanızın önünden geçecek ve içeri girenler olacaktır. Fakat dijital dünyada bir mağaza açarsanız birçok şehirden veya farklı ülkelerden de ziyaretçileriniz olacaktır.

Bu noktada sosyal medya yönetimi oldukça önem kazanıyor. Siz mağazanıza bir sosyal medya hesabı açıp hedef ve potansiyel kitlelerinize düzenli olarak ilgilerini çekecek kreatif içerikler hazırlar ve sosyal medya hesaplarınızı dinamik tutarsanız hem marka bilinirliğiniz artacaktır hem de satışlarınızda ciddi oranda bir yükseliş göreceksiniz. Dijital ortamlara ve özellikle sosyal medya yönetimine yeni gireceksiniz profesyonel bir destek almanızı öneririz. Özellikle sosyal medya mecralarında içerikler çok hızlı tüketilmektedir. Bu yüzden yapacağınız herhangi bir yanlış markanızı tahmin ettiğinizden daha fazla etkileyecektir. İçerikler hızlı yayıldığı gibi yapılan hatalar da kullanıcılar tarafından affedilmiyor.