Anfora Creative

Etkinlik Ajansı

Etkinlik ajansı çok fazla bilinmeyen fakat oldukça önemli bir iş koludur. Markalar/Firmalar etkinlik gerçekleştirmek istediklerinde çok fazla iş kollarına ayrıldığını göreceklerdir. Etkinlik sürecine başlarken stratejik plan ve yol haritası çok önemlidir. Bu yazımızda sizler için olabildiğince açık bir şekilde anlatacağız.

Etkinlik ajansları etkinliğe nasıl bakar, nasıl yola çıkar buradan başlayalım. Öncelikle markanın misyonunu ve etkinliği gerçekleştirme nedenlerini doğru anlaşılması gerekir. Markanın ürünleri mi tanıtılacak, özel bir gün için mi etkinlik gerçekleştirilecek. Ve ya bir festival mi organize edilecek gibi başlıkları düşünürsek tahmin edeceğiniz gibi hepsi farklı amaçlara hizmet eder. Örneğin festival tarzında bir etkinlik gerçekleştirmek istiyorsanız etkinliği yapacağınız alanın seçimi, mevsimsel seçim, yapacağınız şehre göre sanatçı seçimleri çok önemlidir. Bunları belirlerken hedef kitlenizi iyi analiz etmeniz gerekir. Gençlere yönelik yapacağınız bir etkinlik ile kendi alanınızdaki firma çalışanlarına yönelik olacak etkinlik arasında fazlasıyla farklar vardır.

Etkinlik ajansları sizler için bütün detayları düşünerek size stratejik bir yol haritası çıkaracaklardır. Gelecek olan sanatçılar, yiyecek içeceklerle ilgili olacak stantlar ya da hazırlıkları hepsini sizler için hazır hale getireceklerdir. Etkinlik aynı zamanda markanızın prestiji açısından da değerlidir. Etkinlikler kitlelerin daha fazla ilgisini çektiğinden dolayı, doğru kurgulanmamış etkinlikler markanın değerine zarar verecektir. Bu sebeple işi uzmanlarına bırakmanız sizler için daha yararlı olacaktır.

Etkinlik ajansı seçimi yaparken bir diğer dikkat etmeniz gereken unsur ise seçtiğiniz veya seçeceğiniz ajansın kaç farklı sektörde markalara etkinlik düzenlemiş olmasıdır. Örneğin sadece holdingler için mi etkinlikler yapmışlar veya eğlence merkezlerinde mi düzenlemişler? Çünkü deneyimleri ve tecrübeleri sizlerin de neler yaptıklarını görebilmeniz için değerli olacaktır. Bu işlere yeni başlayan ya da sizin alanınızda tecrübesi olmayan ajanslar sizi hayal kırıklığına uğratacaktır.