Anfora Creative

reklam ajansı hizmetleri

Dijital Ajans

Dijital ajans globalleşen ve artık neredeyse tüm sektörlerin dijitalde olduğu bu yıllarda oldukça değerlidir. Başlamadan önce geleneksel ajanslardan dijitale dönüşü konuşarak başlayalım ve dijitalin artı eskilerine bakalım isteriz. Dijital ajanslar geleneksellikten kendini fazlasıyla sıyırarak gözde konuma gelmiştir. Özellikle 360 derece hizmet veren ajanslar, markalar için vazgeçilmez konuma gelmişlerdir.

Dijital ajansları geleneksel ajanslardan ayıran en önemli özellik yaptığınız çalışmaların ölçülebilir olmasıdır. Nedir bu ölçülebilirlik diye sorabilirsiniz. Örneğin hazırladığınız ve yayına aldığınız bir reklam kampanyasının ulaştığı kitleyi, ne kadar harcama yaptığınızı ve hangi platformların sizin için daha uygun olduğunu görebilirsiniz. Bu reklamların aynısı geleneksel yöntemlerle yaptığınızda kitle belirleyemeyeceğiniz ve dönüşümleri alamayacağınız için hem daha maliyetli hem de hangi kitleye ulaşıp ulaşmadığını bilmiyor olacaksınız.

Dijital ajansların bir başka yararı ise artık hepimizin dijital kimliğinin oluşu ve almak ya da öğrenmek istediğimiz her şeyi arama motorları üzerinden veya sosyal medya da aradığımızı düşünürsek ulaşmak istediğimiz kitleyi dijitalde rahatlıkla bulmak ve onlara hitap etmektir. İster uluslararası isterseniz de belirlediğiniz bölgelerde, kendi hedef ve potansiyel kitlenize reklamlarınızı göstererek satışlarınızı katlayabilirsiniz ya da ürünlerinizi/hizmetlerinizi tanıtabilirsiniz.

Dijital ajanslar aslında arama motoru optimizasyonu, e-ticaret yönetimi, web site tasarımı, sosyal medya yönetimi gibi birçok konularda hizmet alabileceğiniz bir ortaklık olarak değerlendirebilirsiniz. Dijital ajanslar aslında şirketinizin/firmanızın bir bölümü gibi çalışmaktadır. Ajanslarla çalışmanız şirketinizde bir departman açmak yerine daha uygun bütçelerle işlerinizi halletmenizi sağlar. Şirketlerin çoğu özellikle uzun yıllardır olanlar geleneksel pazarlama yöntemlerini kullandıkları için dijitale geçişte zorluklar yaşayabiliyorlar. Fazlaca bilgiye sahip olmadıkları için bu alandan çekiniyorlar. Bu sebeple dijitale geçişte ajanslarla çalışmanız sizler için maddi ve zaman açısından kazançlı olacaktır. İşi uzmanlarına bırakmanızı tavsiye ederiz.

Dijital ajanslarla çalışmak istediğinizde öncelikle bir tanışma toplantısı gerçekleştirirler. Bu toplantıda bazı ajanslar sizler için ücretsiz SEO analizleri de sunmaktadır. Sonrasında istediğiniz hizmetlere yönelik neler yapılması gerektiğiyle ilgili örneğin web site iyileştirmeleri, sosyal medya hesaplarının açılması eğer varsa düzeltilmesi gibi konuları belirleyerek size bir yol haritası belirlerler. İstediğiniz hizmetler ve size sunulan stratejik planlarla birlikte çalışmaya başlayabilirsiniz. Ajanslarla ilgili bir önemli tavsiye, araştırma yaparken kimlerle çalıştıklarına ve neler kattıklarına da bakmayı unutmayın. Anfora Creative başarı hikayeleri için lütfen tıklayınız.